Tiedätkö yritysperintään liittyvät koukerot ja erikoisuudet? Harva todella tietää – ja siksi Suomen Laatuperintään kannattaa olla yhteydessä kun asia on ajankohtainen. Yritysperintä eroaa yksityishenkilön perinnästä, joten väärinkäsityksiä laskun maksussa, ja sen maksuviivästyksissä saattaa hyvinkin ilmetä. Suomen Laatuperintä on erikoistunut laadukkaaseen ja tehokkaaseen yritysperintään, ja autamme mielellämme kaikessa yritysperintään liittyvissä asioissa.

Laskun perintä yritykseltä – meiltä saat tietoa sekä toimeksiantajana että velallisena

Toimeksiantaja tai velallinen – meiltä saat sujuvaa palvelua tilanteeseesi. Laskun perintä yritykseltä sujuu kauttamme jouhevasti. Avullamme saat erääntyneet laskut maksuun asiantuntevalla otteella, puhelinperintää ja kirjeperintää hyödyntämällä.

Hienovaraista, mutta tehokasta yritysperintää yritykseltä yritykselle

Kun saatavat ovat myöhässä, kannattaa asiaan tarttua heti alkuun jämäkästi, mutta hienovaraisesti. Monet yritysasiakkaamme ja heidän velallisensa ovat erittäin tyytyväisiä palveluumme, harmittavasta tilanteesta huolimatta. Vaikka maksut viivästyvät, saattaa asiakas olla silti tärkeä. Kun asiat hoidetaan miellyttävästi, voidaan rakentaa yhdessä kestävää pohjaa tulevaisuuden kumppanuuksille.

Laskutus- ja huomautuspalvelu yrityksille

Huomioithan kätevän laskutus- ja huomautuspalvelumme. Kun hyödynnät asiantuntevaa laskutuspalveluamme, pääset keskittymään varsinaiseen ydinosaamiseesi. Voit jättää koko laskutus- ja huomautuspalvelumme meille, jolloin huolehdimme kattavasti saatavistasi aina laskun lähettämisestä mahdolliseen perintään saakka. Räätälöimme laskutuspalvelut aina tarvittaessa yritysasiakkaidemme mukaan. Voimme hoitaa laskutuksen kokonaan, tai vain osia siitä. Myös yrityksesi omia järjestelmiä voidaan hyödyntää laskutuksessa. Tavallisin syy perinnälle on se, että lasku ei ole tullut perille. Kun laskutus on hyvissä käsissä, voidaan tällaisia väärinkäsityksiä vähentää.

Asiantuntevaa puhelinperintää ja kirjeperintää

Yritysperinnässä, kuten kuluttajaperinnässäkin, hyödynnämme tehokasta puhelinperintää. Tämä yhdistettynä kirjeperintään tuo asiakkaillemme jo yleensä hyvät tulokset. Olemme panostaneet etenkin puhelinperintään, sillä se antaa paremman näkymän velallisen tilanteeseen, ja voimme arvioida yhdessä millainen on realistinen maksusuunnitelma saataville. Puhelimessa saadaan painotettua myös sitä, miten saatavien suorittaminen tässä vaiheessa on järkevintä ja edullisinta.

Trattaperintä tehokeinona

Mikäli suoritusta ei saada, on yritysperinnässä tehokeinona trattaperintä. Tratan lähettämisen jälkeen yritykselle tulee maksuviivemerkintä. Jos suoritusta ei saada tratalla, on seuraavaksi edessä tratan protestointi. Liiketoiminnan jatkumisen kannalta on tärkeää puhtaiden luottotietojen säilyminen, ja tästä syystä trattaperintä oikein kohdistettuna on varma perintäkeino. Tratta ei kuitenkaan ole varsinaista oikeudellista perintää, vaan sillä tehdään julkisesti tiettäväksi saatavien laiminlyönti. On tärkeää hoitaa maksut siis heti. Jos maksua ei kuitenkaan tapahdu määräaikaan mennessä, jatkuu perintä käräjäoikeudessa.

Konkurssiperintä ja riita-asioiden perintä

Yritysperinnässä on Suomen Laatuperinnällä tarjota myös konkurssiperintä sekä riita-asioiden perintä. Riitaisissa saatavissa pyritään löytämään sopu toimeksiantajan ja velallisen kesken. Tällöin kumpikin osapuoli välttyy kalliilta oikeudenkäynniltä, joka saattaa joissakin tapauksissa viedä jopa useamman vuoden.

Jälkiperintä yrityksiltä

Jälkiperintä tarkoittaa sitä, että seuraamme velallisen taloudellisen tilannetta. Mikäli velallisen maksukyky kohenee, voidaan jälkiperintään ryhtyä, eikä velka vanhene ajan saatossa. Jälkiperinnässä velalliseen ollaan yhteydessä sekä kirjeitse että puhelimitse.

Palvelemme mielellämme yritysperintään liittyvissä asioissa – kysy lisää!

Suomen Laatuperinnällä on pitkäaikainen kokemus yrityssaatavien perintään liittyvistä haasteista ja ratkaisuista. Kun kyseessä on velan perintä yritykseltä, olethan meihin yhteydessä. Tarjoamme sujuvia toteutuksia yritysperintään liittyen.